Bebeklerdeki Konak Nasıl Temizlenir
Yenidoğan Bebeklerde oluşan konak nedir ? Nasıl oluşur ? Bebeklerin saç derisinde oluşan Konak nasıl temizlenir
Bebeklerde konak yağ bezlerinin aşırı çalışması ve yeni doğan bebeğin cildinde keratin tabakasının henüz gelişmemesi sonucu meydana gelir. Genellikle 3-6 aylık olduğunda konak ortadan kaybolur. Korkulacak bir durum olmadığı gibi kendi kendine de geçer ve bebeğe rahatsızlık ya da acı vermez.
Bebeğinizde konak olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Konak oluşmuş deri üzerinde pul pul döküntüler vardır. Döküntüler genellikle sarı ya da kahverengi görünümünde kepek gibidir. Ciltte hafif kızarıklık vardır. Pul pul olmuş kısımda aşırı yağlanma görülür.
Konak olan bölgeye yumuşatıcı jel yada bebe yağı sürülüp 5-10 dakika sonra yıkamak, aynı banyoda 2. defa köpürterek köpüklü haliyle yumuşak bir fırçayla okşama şeklinde fırçalamak konakların daha çabuk temizlenmesini sağlar.
Bebeklerdeki konaklar ciddi bir sorun değildir, ilaç kullanmayı gerektirmez, saça ve saç köklerine hiçbir zarar vermez, kaşıntı yapmaz, iltihaba sebep olmaz. Tek sorun görsel kirlilik sorunudur istenirse temizlenebilir, yumuşatarak temizlenmesinde sakınca yoktur.
Bebeğinizi yıkamadan önce ısıtılmış zeytinyağı ile başını ovun ve yarım saat boyunca zeytinyağını bebeğinizin başında bekletin.
Zeytinyağı sayesinde bebeğinizin derisi yumuşayacaktır. Bebek tarağı ile saçlarını yavaşça tarayın ve pulların dökülmesini sağlayın. Ardından bebeğinizin banyosunu yaptırabilirsiniz.
Zeytinyağı yerine bebe yağı da kullanabilirsiniz.
Bir başka yöntem de karbonat ve zeytinyağı ya da karbonatlı su karışımıdır. Bu karışımı bebeğinizin başına sürün ve yukarıda anlatılan işlemleri yapın.
İlk uygulamadan konağın hemen ortadan kaybolmasını beklemeyin. Birkaç tekrarda bebekte oluşan konak temizlenecektir.
Konak temizliğinde kullanılan şampuanları temin ederek de bebeğinizin derisini konaktan arındırabilirsiniz.
Şampuan kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.
Bebeklerde konak temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler:
Bebeğinizin kafa derisini yumuşatmadan konak temizliği yapmayın. Bu hareket zaten hassas olan derisine daha çok zarar verecek ve canını yakacaktır.
Pul pul olmuş deriyi kesinlikle kazımayın.
Tarak kullanırken yavaş hareket edin. Bebek tarağı ya da yumuşak bir fırça kullanmaya özen gösterin.
Konak geçene kadar bebeğinizi her gün yıkayabilirsiniz. Pullanma azaldığı ya da konak temizlendiği takdirde banyo sayısını haftada 2-3 sefere düşürün.
Konak önleyici şampuanları kullanmaya özen gösterin. Bunun için doktorunuza danışmayı unutmayın.
sponsorlu baglantılar
Son yorumlar
- Parali asker olmak istiyorum
5 years 17 weeks önce - 3 yaşında çocuğumla birlikte
5 years 21 weeks önce - Gönüllü askerlik
5 years 24 weeks önce - cipli ehliyet almak istiyorum
5 years 26 weeks önce - Öneri
5 years 27 weeks önce - Senin gibi milyonlarca var
5 years 29 weeks önce - philips corba ustasına
5 years 34 weeks önce - BEN celal uslu paralı er
5 years 39 weeks önce - merhaba ben celal er olmak
5 years 39 weeks önce - vatan görevi
5 years 39 weeks önce
Yeni yorum gönder