Kundak | Konular | Kitaplar

Yeni Mini John Cooper Works Paceman 2013


Merakla beklenen mini paceman yeni yılda yollarda olacak..Mini'nin yeni modeli John Cooper Works Paceman, arazi aracıyla spor otomobilin özelliklerini tek bir araçta birleştiriyor. Mini markasını satın alarak modern bir yapıya kavuşturan BMW, seriye yeni modeller eklemeye deva ediyor. 2012 yılında SUV segmentinde yer alan Countryman modelini satışa sunan firma, şimdi de bu modelin sportif versiyonunu hazırlamış.


Mini Paceman, Mini Countryman'in tek kapılı versiyonu olarak geliştirilmişti. Yeni tanıtılan John Cooper Works Paceman ise Countryman'in araziye uygun konforlu yapısıyla 208 beygirlik turbo motoru birleştiriyor.

Mini'nin sportif modeller hazırlayan John Cooper Works tarafından geliştirilen araç, kaslı ön görünümü ve arkada yer alan çift egsozuyla standart modelden ayrılıyor. Bunun yanında siyah üzerine kırmızı çizgilerle de araca farklı bir görünüm kazandırılmış. Kaputun altında yer alan 1.6 litre hacminde ve 4 silindirli. Fakat BMW bu standart motoru turbo besleme ile güçlendirerek 208 beygire ulaştırmayı başarmış. Bu motor, JCW Paceman'i 6.5 saniyede 0'dan 100 km hıza ulaştırıyor. Bu aslında çok etkileyici bir değer değil fakat aracın 1300 kg'lık ağırlığı ve 4 tekerden çekiş sistemini düşünüldüğünde başarılı.


Mini Paceman, John Cooper Works versiyonuna özel olarak 10mm alçaltılmış. Bunun sebebi aracın ağırlık merkezini alçaltarak yol tutuşu artırmak. Bunun yanında egzos sistemi ve sürüş modları da John Cooper Works versiyonuna özel olarak düzenlenmiş. Şehir içinde daha sakin bir sürüşe sahip olan JCW Paceman, spor moduna alındığında ise turbo devreye giriyor ve motorun gerçek gücünü ortaya koyuyor. Mini John Cooper Works Paceman'in fiyatı ve çıkış tarihine dair bir açıklama yapmadı. Fakat tahminlere göre 2013'ün Mart ayında yollarda olacak.