Kundak | Konular | Kitaplar

çipli ehliyet

Çipli Hayat mı yoksa Fişli Hayat mı ?


Türkiye 2013 yılı itibari ile tamamen çipli bir döneme başlıyor..Çipli kimlik kartları,çipli pasaport,çipli ehliyet ve çipli plaka..Bundan sonra Kimliklere takılan micro çipler ile kişisel bilgiler ve kişi takibi tek merkezden yapılabilecek..hatta çipli plaka eger zorunlu hale gelirse artık kimliğinizdeki ,ehliyetinizdeki ve plakanızdaki çipler ile hayatınız takip altında olacak..biri değil birileri bizi sürekli izleyecek..

Çipli Ehliyet Haberleri

12.09.2012
Sahtecilik ve dolandırıcılıkla mücadelenin kapsamını genişleten ekonomi yönetimi ehliyet ve ruhsatları değiştiriyor. Hazine Müsteşarlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü araç tescil belgeleri ve sürücü belgelerindeki sahteciliği önlemek amacıyla plastik dönemini başlatıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren öncelikli olarak ehliyetler banka kartları gibi plastik malzemeden üretilecek. Ebatları ve içeriğine yönelik çalışmalar devam ederken basımın pasaportta olduğu gibi tek bir merkez üzerinden yapılması üzerinde duruyor.

Yeni Çipli Ehliyetler Nasıl OLacak


2013 yılı sonuna kadar dağıtılması planlanan yeni çipli ehliyetler yakında kullanılmaya başlanacak..Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, sürücü belgelerini AB kriterlerine uygun hale getirmek üzere başlattığı çalışmada sona yaklaştı..

Yeni ehliyetlerde sahteciliğin önüne geçilmesi için güvenlik üst düzeyde tutulacak. Ehliyetler, fiziki olarak AB ülkelerinde kullanılan sürücü belgesine uygun olacak.

Çipli Ehliyet Nasıl Alınır


Çipli ehliyet nedir? çipli ehliyet nasıl alınır? çipli ehliyet ücretli mi? çipli ehliyet başvurusu ..
Çipli pasaport ve kimlik kartlarından sonra sürücü belgelerinin de ‘çipli’ olacağı belirtildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, ehliyetlerin de AB normlarında olması için çalışma başlattı. Emniyet kurmayları proje hakkında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’e brifing verdi.

Çipli Ehliyet Ne Zaman Verilecek


Akıllı çipli kimlik kartları,çipli pasaport ,çipli plaka derken şimdide çipli ehliyet çıkıyor.. Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak değişikliğin ardından 23 milyon 760 bin 346 sürücü belgesi çipli olarak değiştirilecek.
Bunun için Pasaport Daire Başkanlığı'na endüstriyel kart tanzim makineleri satın alınarak kurulumu yapıldı. İşler hale getirilen üretim tesisinde; çipli polis kimlikleri, sürücü belgesi, özel güvenlik kimlik kartı, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri basılacak.