Kundak | Konular | Kitaplar

ösym

Ösym Sınavlarda Test Sorularını Kaldırıyor


Ösym de ard arda kopya skandalları ,çalınan sınav soruları vs derken kopyaya köklü bir çözüm geliyor,,Sınavlarda yaşanan kopya olayını önlemek için harekete geçen ÖSYM, yeni sınavlarda test yerine, "açık uçlu" soru sistemini uygulayacak

Üniversite Sınavlarında Din Dersi de Sorulacak


Ösym den üniversite sınavları için yeni bir değişşiklik haberi geldi..Üniversite giriş sınavlarında artık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden de soru olacak.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, üniversite giriş sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Demir, ortaöğretimde zorunlu ders olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını söyledi.

Demir, Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımıyla elde edileceğini ifade etti.

Üniversiteler Cumhurbaşkanı Gül'den Yardım İstedi


Türkiye genelinde çoğalan ünivesiteler kontenjanların boşlugundan şikayetçi..Taban puanını geçemeyen öğrencileri almak isteyen ve puanların düşürülmesini isteyen üniversiteler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü ve yardım istedi..Üniversite sınavında 200 binin üzerinde adayın 180 puan barajına takılmasının ardından boş kontenjan tehlikesi yaşayan vakıf üniversiteleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

ÖSYM "LYS Puan Hesaplamasında Hata Yok"


LYS sonrası lys puan hesaplamasında hata olduğu yönünde ortaya atılan iddilara ösymden jet cevap geldi..ÖSYM'den yapılan açıklamada LYS puan hesaplamasında herhangi bir hata olmadığı bildirildi.